aktulenosti Aktuelnosti

Feb

27

Predložite temu i motiv za Program izdanja prigodnih i redovnih poštanskih maraka u 2014. godini


Javno preduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo pokrenulo je aktivnosti na prikupljanju prijedloga tema i motiva, koje će biti zastupljeni u Programu izdavanja prigodnih i redovnih poštanskih maraka za 2014. godinu.

Prigodne poštanske marke izdaju se da likom i motivom obilježe značajne događaje, odnosno da afirmišu kulturne i prirodne vrijednosti Bosne i Hercegovine te da obillježe jubileje ili datume iz nacionalne ili svjetske historije, književnosti, nauke i umjetnosti kao i značajne sportske i druge manifestacije.

S tim u vezi JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo poziva sve zainteresirane da nam pošalju svoje prijedloge i na taj način daju svoj doprinos u očuvanju kulturno- historijskog i prirodnog naslijeđa Bosne i Hercegovine.   

Vaše prijedloge možete dostaviti do 30. aprila 2013. godine na adresu:

JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Služba marketinga, Ul. Obala Kulina bana 8., 71 000 Sarajevo, BiH, ili putem e-mail: philately@bhp.ba.

Izbor tema i motiva koji nam budu dostavljeni, do navedenog roka, zajedno sa prijedlozima  koji spadaju u našu dugoročnu emisionu politiku u izdavaštvu filatelije, a koje su nam institucije uputile prethodnih godina, izvršit će se na osnovu kriterija i odredaba regulisanih Pravilnikom o poštanskim markama i vrijednosnicama JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo.

Neblagovremeni prijedlozi, kao i oni koji ne zadovolje formalne uslove i kriterije regulisane navedenim Pravilnikom neće se uzeti u razmatranje.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na  telefone: (033) 252 707 i 252 708,  putem  faxa: (033) 252 702 ili na e-mail: philately@bhp.ba.   

Kao i ranijih godina, i ovog puta očekujemo brojne prijedloge kako bismo u konačnici izabrali najbolje teme i motive za poštanske marke, a sve u cilju očuvanja bogatog naslijeđa Bosne i Hercegovine.


arhiva arhiva