aktulenosti Aktuelnosti

Mar

28

Potpisan Ugovor o saradnji BH Pošte i Elektroprivrede BiH


Juče  su u prostorijama Generalne direkcije BH Pošte generalni direktori Javnih preduzeća BH Pošte i Elektroprivrede BiH, Mujo Butković i Elvedin Grabovica potpisali Ugovor o realizaciji pilot projekta – štampanje, kovertiranje i dostavu računa za električnu energiju kupcima iz kategorije domaćinstava. S ciljem unapređenja usluge prema kupcima, donesena je odluka o provođenju  postupka za štampanje, kovertiranje i dostavu računa za utrošenu električnu energiju kupcima iz kategorije domaćinstava putem JP BH Pošta kao ovlaštenog operatera.  

U početnoj fazi realizacije, pilot projektom će biti obuhvaćeni dijelovi podružnica elektrodistribucije Sarajevo i Tuzla, a do kraja 2013. godine planirano je da se u projekat uključe i ostale podružnice JP EPBiH.

BH Pošta je ovim Ugovorom postigla stabilizaciju prihoda u vremenu kada je pojava negativnog trenda prihoda prisutna kod svih poštanskih operatera u zemlji i svijetu, istakao je generalni direktor BH Pošte, Mujo Butković, te dodao da su BH Pošta i Elektroprivreda pozitivan primjer i drugim preduzećima kako treba prihvati poziv za saradnju i time pokazati poštivanje Zakona o poštanskom prometu Federacije BiH. Na kraju, ovim Ugovorom o saradnji, ističe Butković, još jednom je potvrđeno da je BH Pošta spremna odgovoriti zahtjevima velikih korisnika za dostavu pošte na kompletnoj teritoriji BiH.

S druge strane, Elektroprivreda je postigla smanjenje troškova štampe i distribucije računa, a kvalitet štampe i dostave računa podignut je na veći nivo, pojasnio je generalni direktor EP BiH dr Elvedin Grabovica. Istakao je da je distribucijom računa Elektroprivrede u režiji BH Pošte povećana i sigurnost same dostave, te da se uvođenjem koverata dodatno poštuje i Zakon o zaštiti ličnih podataka.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i federalni ministar za promet i komunikacije Enver Bijedić, te članovi Nadzornog odbora JP BH Pošta,  članovi uprava javnih preduzeća  EPBiH i BH Pošta, te upravnici centara pošta.


arhiva arhiva