aktulenosti Aktuelnosti

Apr

12

Projekt popularizacije filatelije – Osnovci sa područja Tuzle i Sarajeva postali članovi filatelističkih klubova


Projekt popularizacije filatelije među mladima privukao je još mladih filatelista sa područja Sarajeva i Tuzle.

U Tuzlanskom kantonu otvorena su tri juniorska filatelistička kluba, koja će funkcionisati kao sekcije u školama.

U živiničkoj “Drugoj osnovnoj školi” interes za ovu sekciju iskazalo je 71 dijete. Voditeljica kluba je njihova nastavnica Slavka Delić, takođe filatelista. Likovni rad Enesa Hadžikića, učenika ove škole, prošle godine je štampan na marki BH Pošte povodom Dječije nedjelje, kao prvonagrađeni likovni rad na temu „Svako dijete u školi“.

U “Prvoj osnovnoj školi” Živinice već od ranije je postojala ova sekcija. Zahvaljujući aktivnostima djece i nastavnica Melihe Kijametović i Dragane Kupusović, koje su voditeljice kluba, juniorski filatelistički klub u ovoj osnovnoj školi bogatiji je za novih 15 učenika.

U O.Š. „Mramor“, u tuzlanskom istoimenom naselju, osnovan je juniorski filatelistički klub koji broji 65 učenika. Nastavnice Amira Korić i Maja Todorović su voditeljice kluba.

U Katoličkom školskom centru u Sarajevu 23 učenika pokazalo je interes i pristupilo novoosnovanom juniorskom filatelističkom klubu.

Prilikom otvaranja filatelističkih klubova, zaposlenici Službe marketinga BH Pošte (Odjeljenje za marku i grafički dizajn) projekat popularizacije filatelije među mladima predstavili su videoprezentacijom, te podijelili prigodne poklone koji će novim mladim filatelistima pomoći u njihovim prvim aktivnostima sakupljanja poštanskih maraka i drugih filatelističkih materijala.


arhiva arhiva