aktulenosti Aktuelnosti

May

30

Dodijeljene nagrade za najljepše dječije pismo 2013..


Dana 27. maja 2013. godine u Domu omladine u Banja Luci, održana je Manifestacija dodjele nagrada za najljepše dječije pismo.  

Prvu nagradu osvojila je Ana Đurić, učenica OŠ „Vaso Pelagić“ iz Pelagićeva. Drugo mjesto pripalo je Doris Dragojević iz O.Š."Gromiljak" iz Kiseljaka, a treće Elmi Smailagić, iz O.Š. "Mehmedalija Mak Dizdar" iz Visokog.

U organizaciji sva tri bosanskohercegovačka javna poštanska operatera – Pošte Srpske, HP Mostar i BH Pošte, održano je tradicionalno takmičenje u pisanju pisama za mlade. Ovogodišnja tema bila je „Napiši pismo o tome zašto je voda dragocjena“. Najljepša pisma birao je žiri, kojeg su činili predstavnici sva tri poštanska operatera.

Najljepši rad u BiH nagrađen je sa 500,00 KM, drugi sa 300,00 KM, a trećeplasirani rad sa 200,00 KM. Pobjednici su dobili i bicikle, kao i albume sa poštanskim markama sva tri poštanska operatera, dok su njihovi nastavnici, pored prigodnih poklona, dobili po 100,00 KM.

Osim ovih nagrada, Agencija za poštanski saobraćaj BiH dodijelila je poklon pakete u vrijednosti od po 100,00 KM Nikolini Guduraš iz O.Š. "Ćirilo i Metodije" iz Kriškovaca, Vedranu Ragužu, učeniku O.Š. "Stolac" iz Stoca i Saimi Latifović, učenici O.Š. "Mirsad Prnjavorac" iz Vogošće. Nagrađen je i nakreativniji rad, koji je napisala drugoplasirana učenica Doris Dragojević iz Kiseljaka.

Mladim autorima koji su rangirani od četvrtog do desetog mjesta, uručene su utješne nagrade, između ostalog po MP4 player.

Prvonagrađeno pismo učenice Ane Đurić na temu “Zašto je voda dragocjena” predstavljaće BiH na međunarodnom takmičenju. Najljepše dječije pismo svijeta biće poznato krajem godine.


arhiva arhiva