aktulenosti Aktuelnosti

Sep

24

BH Pošta sponzor Memorijalnog turnira “Mirza Delibašić”


U sarajevskoj Skenderiji u subotu, 21.09.2013. godine, završen je Deveti memorijalni košarkaški turnir “Mirza Delibašić”. Pobjednik ovogodišnjeg turnira je Igokea, aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u košarci, koja je u finalu slavila protiv austrijskog Gmundena. U utakmici za treće mjesto Cibona je savladala sarajevsku Bosnu.

Javno preduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala je značaj turnira koji se organizira u čast Mirze Delibašića, proslavljenog košarkaša i najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine svih vremena. Iz tog razloga, BH Pošta je bila jedan od sponzora ovog značajnog sportskog događaja.

Pobjedničkoj ekipi Igokee nagradu za prvo mjesto uručio je Mujo Butković, generalni direktor JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, dok je osvajaču drugog mjesta, ekipi Gmundena, nagradu uručio Sead Mušinbegović, izvršni direktor Sektora za ekonomsko- finansijske poslove BH Pošte. Danko Delibašić, sin Mirze Delibašića, košarkašu Igokee Dušku Buniću uručio je pehar za MVP- ja turnira.


arhiva arhiva