aktulenosti Aktuelnosti

Nov

18

Dogovorena organizacija 43. Međunarodnog takmičenja za najljepše dječije pismo


U sjedištu Hrvatske pošte d.o.o Mostar u četvrtak, 14.11.2013. godine, održan je sastanak na kojem su dogovoreni detalji organizacije 43. Međunarodnog takmičenja za najljepše dječije pismo za 2014. godinu.

Takmičenje na državnom nivou zajednički organiziraju sva tri bh. poštanska operatera, JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Pošte Srpske a.d. Banja Luka i HP Mostar, uz učešće Agencije za poštanski promet BiH. Tema takmičenja za sljedeću godinu, po odluci Svjetskog poštanskog saveza i UNESCO- a, je: “Napiši pismo i objasni kako muzika može utjecati na naše živote”. Prema pravilima UPU- a, učešće u takmičenju mogu uzeti djeca starosti do 15 godina života.

Na sastanku u Mostaru dogovoreno je da djeca svoje radove mogu poslati u periodu od 1.januara do 1. aprila 2014. godine nakon čega slijedi izbor najljepšeg pisma i još deset najboljih dječijih radova. Pismo, koje Stručni žiri izabere kao najbolje, predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na 43. Međunarodnom takmičenju za najljepše pismo.

Poštanski operateri i Agencija za poštanski promet BiH osigurali su vrijedne nagrade za sve nagrađene učesnike takmičenja. Svečana dodjela nagrada bit će održana u Mostaru u maju 2014. godine.

Svoja pisma djeca mogu poslati na adresu: JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Služba marketinga, Ul. Obala Kulina bana br. 8, 71 000 Sarajevo.  


arhiva arhiva