aktulenosti Aktuelnosti

Jan

24

U Misiji Bosne i Hercegovine pri Evropskoj Uniji u Bruxellesu otvorena izložba poštanskih maraka poštanskih operatera iz Bosne i Hercegovine


U Misiji BiH pri Evropskoj Uniji u Bruxellesu  22. januara 2014. godine otvorena je izložba poštanskih maraka sva tri poštanska operatera iz Bosne i Hercegovine.
Svečanosti su prisustvovali najviši predstavnici Direkcije za proširenje Evropske komisije, aktualni direktor Odjeljenja za BiH, Albaniju, Kosovo i Srbiju  Jean-Eric Paquet, njegov prethodnik direktor Pierre Mirel, članovi Evropskog parlamenta,  Evropske službe za vanjsko djelovanje, amabasadori akreditirani pri EU, predsjednik Vijeća Kraljevskog društva filatelista Belgije Roland E. De Lamper, viši agent Međunarodnog odjela za filateliju Pošte Belgije Bruno Pierre i drugi.

Šef Misije BiH pri EU ambasador Igor Davidović je u pozdravnom govoru naglasio da je poštanska marka simbol komunikacije i povezivanja i da je BiH jedna od 192 zemlje članice Svjetske poštanske unije. Ambasador Davidović je istaknuo da je izložba poštanskih maraka iz BiH jedan od adekvatnih i poželjnih načina predstavljanja etnološkog, arheološkog i kulturnog blaga BiH, nedovoljno poznatih u svijetu. Izloženi primjerci su u velikom broju marke iz BiH nagrađene na svjetskim profesionalnim takmičenjima u različitim kategorijama.

Izložba ostaje otvorena za javnost do 10. februara 2014. godine.

 


arhiva arhiva