aktulenosti Aktuelnosti

May

22

BH Pošta podijelila pomoć ugroženim stanovnicima Olova


Predstavnici BH Pošte uručili su juče humanitarnu pomoć u vidu boje za krečenje ugroženom stanovništvu Olova. Pomoć je uručena svakom stanu i kući u Olovu koje su uništene u poplavama prethodnih dana.

Dva kombija BH Pošte i desetak dobrovoljaca išli su od porodice do porodice i dijelili boje za krečenje kako bi građani svoje domove što prije doveli u prijašnje stanje. Stanovnici Olova u nevjerici čiste svoje domove, izbacuju oštećeni namještaj i nadaju se da će dobiti pomoć kako bi svoje stanove ponovo renovirali i vratili se u njih da nastave život. Oni osim golih zidova nemaju više ništa od onoga što su godinama sticali, te će njihov povratak u normalne tokove života trajati sigurno mjesecima, ako ne i godinama.

BH Pošta dala je svoj mali, a za njih veliki doprinos, i ovim gestom najavili smo da ćemo se nastaviti solidarisati sa stanovištvom ugroženim u poplavama.

Danas su predstavnici Civilne zaštite BH Pošte već na drugom terenu. Naime, u Maglaj se uputila grupa zaposlenika koja će nastojati očistiti glavnu poštu koja još nije proradila usljed ogromne štete koja je nastala kao posljedica poplava.

BH Pošta će, u skladu sa mogućnostima, uključiti sve svoje kapacitete kako bi prije svega vratila u normalni proces rada sve uništene poštanske objekte, ali i pomogla svima kojima je pomoć potrebna da nastave normalan život koji su imali prije nego što su poplave paralizirale više od pola države BiH.


arhiva arhiva