aktulenosti Aktuelnosti

May

30

Brzom intervencijom zaposlenika spriječena veća šteta od poplava u Pošti 79260 Sanski Most


Zaposlenici BH Pošte i pripadnici Civilne zaštite Centra pošta Bihać uspjeli su velikim naporima i zalaganjem spriječiti katastrofu u Pošti 79260 u Sanskom Mostu. Pošta 79260 pretrpjela je veliku materijalnu štetu prvog dana poplava, ali ni blizu one koja bi nastupila da nije bilo brze reakcije spašavanja opreme i inventara Pošte.

Naime, zaposlenici su u prvi mah uspjeli opremu odvući na drugi sprat Pošte, a tokom noći čamcima je prebaciti na suhu i sigurnu teritoriju. Tek nakon dva dana voda se povukla iz same Pošte, pa su zaposlenici pristupili akciji čišćenja, te je Pošta sa dva osposobljena šaltera proradila već treći dan od poplave.

Iako ni tada nije bilo struje, rad se odvijao pomoću agregata. Struja je došla tek nekoliko dana poslije, kada je i pošta počela raditi u punom kapacitetu. Iako su oštećeni pultovi, šalter sale, pa i pult CIPS-a, brzom intervenciojm zaposlenika i pripadnika Civilne zaštite JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo spriječena je veća šteta koja je mogla u potpunosti zaustaviti rad ove Pošte do daljnjeg.

Profesionalni, savjesni, pribrani i hrabri zaposlenici BH Pošte uspjeli su spasiti Poštu 79260 Sanski Most od sigurne katastrofe.


arhiva arhiva