aktulenosti Aktuelnosti

Sep

17

Održano svečano uručenje nagrada za “Najljepše pismo 2014.”


U Mostaru je u utorak, 16.09.2014. godine, održana svečana manifestacija uručenja nagrada učesnicima 43. Međunarodnog takmičenja u pisanju pisama za mlade ljude u 2014. godini. Nagrade su uručene pobjednici takmičenja Nataši Milošević iz Mostara, drugoplasiranom Omaru Krupiću iz Sanskog Mosta i trećeplasiranom Andreju Koziću iz Banje  Luke, kao i njihovim nastavnicima maternjeg jezika.

Među nagrađenim učenicima su i Eldina Hrvanović iz Lukavca, Boris Velašević iz Sarajeva, Erna Hukara sa Ilidže, Suzana Kučuk iz Banje Luke, Anja Vukadinović iz Viteza, Mia Biletić iz Kiseljaka i Jelena Bašić iz Kotor Varoši. Belma Ramić iz Živinica dobitnica je nagrade za najkreativnije pismo ispred BH POŠTE.

Nagrade najboljim učenicima uručili su direktorica HP Mostar Sanja Sabljić, generalni direktor JP „BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo Mujo Butković te izvršni direktor za marketing u "Poštama Srpske" Branko Lepir. Svečanosti u Mostaru prisustvovali su i ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Enver Bijedić, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predstavnici Agencije za poštanski promet BiH i drugi.

Najljepši rad BiH nagrađen je sa 500 KM, drugi sa 300 KM, a trećerangirani sa 200 KM. Osim novčanih nagrada, prva tri autora dobili su tablet računare, kao i albume sa poštanskim markama sva tri bh. poštanska operatera, dok su njihovi nastavnici, osim poklon paketima, nagrađeni i sa po 100 KM. Svi ostali nagrađeni učenici dobili su MP4 player i poklon pakete.

Rad Nataše Milošević na temu "Napiši pismo i opiši kako muzika utječe na naše živote“ pobijedio je na svjetskom takmičenju u pisanju pisama. Ovo međunarodno takmičenje za djecu od 1971. godine organiziraju Svjetski poštanski savez i UNESKO s ciljem podsticanja i razvijanja umijeća pisanja pisama. Bosna i Hercegovina učestvovat će i na narednom svjetskom takmičenju za najljepše pismo 2015. godine, na temu: „U kakvom bi svijetu želio da odrasteš“. 


arhiva arhiva