aktulenosti Aktuelnosti

OKT

14

Dani otvorenih vrata u Sarajevu, Goraždu i Mostaru povodom Svjetskog dana pošte


U sklopu manifestacije obilježavanja 9. oktobra – Svjetskog dana pošte, u Centru pošta Sarajevo organizovan je i Dan otvorenih vrata. Cilj projekta je bio da učenici osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo posjete poštu i da se na taj način, u okviru jednog školskog časa, upoznaju sa poštanskim uslugama i funkcionisanjem poštanskog prometa u „JP BH POŠTA “ d.o.o. Sarajevo. Svrha ovog projekta je da se učenici upoznaju sa važnom ulogom poštanskih usluga kod nas i u svijetu.

Tako su 6. oktobra 2014. godine djeca JU Djeca Sarajeva vrtić „Košuta“ i 7. oktobra 2014. godine učenici Osnovne škole „Aleksa Šantić“ Sarajevo posjetili prostorije Centra pošta Sarajevo i Glavnog poštanskog centra. Tom prilikom, predstavljen im je način funkcionisanja poštanskog prometa u „JP BH POŠTA “ d.o.o. Sarajevo i prezentiran tehnološki proces rada Hibridne pošte i Sorting centra. Pored tehnološkog procesa upoznati su i sa poštanskom misijom, procesom rada i društvenim značajem BH Pošte.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana pošte u Centru Pošta Goražde takođe je organizovan Dan otvorenih vrata. Naime, više od stotinu učenika osnovnih škola od II-IV razreda posjetilo je poštu 73101 Goražde. Ovom prilikom upoznati su sa misijom BH Pošte, a djevojčice i dječaci obradovali su zaposlene pjesmom “Danas nam je divan dan...našoj pošti rođendan....” te kazali kako je Pošta za njih vrlo važna jer da nije poštonoša ne bi dobili lijepu vijest ili poklon. Naglasili su da u školi uče o značaju pošte, a prilikom posjete dobili su promotivno-reklamni materijal sa sadržajem osnovnih usluga „JP  BH POŠTA “ d.o.o. Sarajevo, te Priručnike za mlade filateliste.

U sklopu manifestacije „Dani otvorenih vrata“ Centar pošta Mostar posjetili su učenici III i V razreda IV Osnovne škole Mostar. U sklopu jednog školskog časa učenici su upoznati sa osnovnom zadaćom i značajem pošte kao institucije od velikog društvenog značaja. Takođe su vidjeli proces rada i način funkcionisanja jedne poštanske jedinice i poštanskog centra. Nakon lijepog i sadržajnog druženja, zaposlenici Centra pošta su mališane obradovali prigodnim poklonima sa željom posjete osnovaca budu češće.

Dani otvorenih vrata organizovani su i u ostalim Centrima pošta.


arhiva arhiva