aktulenosti Aktuelnosti

OKT

31

Učenici posjetili izložbu “Znamenite ličnosti Bosne i Hercegovine na markama BH Pošte”


Učenici Osnovne škole „Pofalići“ posjetili su tematsku izložbu „Znamenite ličnosti Bosne i Hercegovine na markama BH Pošte“, koju je, povodom 9. oktobra – Svjetskog dana pošte, upriličilo “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo.

Ovom izložbom BH Pošta odala je počast znamenitim ličnostima, koje su, svojim djelovanjem na različitim poljima, etablirali Bosnu i Hercegovinu kao državu, doprinijeli njenoj državnosti i suverenitetu, književnosti, nauci, historiji, arheologiji, teatru, poeziji, književnosti, sevdalinci, izgradnji, muzici, duhovnosti, arhitekturi, medicini itd.

BH Pošta izdala je marke sa likovima znamenitih ličnosti, uz prateće informacije o njihovom djelu, kao znak zahvalnosti za njihov rad i ostavštinu, koju su ostavili u nasljedstvo novim generacijama.

Na izloženim markama nalaze se istinski borci za našu državu od Huseina kapetana Gradaščevića do Alije Izetbegovića, naši državnici od kraljice Jelene Grube do Mehmeda Spahe, nobelovci, akademici, čuveni gradonačelnici poput Mujage Komadine, pjesnici od Alekse Šantića do Maka Dizdara, književnici od Safvet- bega Bašagića do Meše Selimovića, pjevači od Bahrije Nuri- Hadžić do Zaima Imamovića i Davorina Popovića te mnogi drugi.

Izložbu je moguće posjetiti do 7. novembra u prostorijama Pošte na Dolac- Malti u Sarajevu, u terminu od 08,00 do 18,00 sati. Ukoliko se radi o organiziranim posjetama, iste je potrebno najaviti na telefon 033/ 252 - 852.


arhiva arhiva