aktulenosti Aktuelnosti

Apr

07

Izložba poštanskih maraka "Poštom kroz Sarajevo"


Povodom Dana grada Sarajeva i 65. godina oslobođenja Sarajeva od fašizma, Enes Džihić, izvršni direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo i gradonačelnik Grada Sarajeva  Alija Behmen u foajeu Narodnog pozorišta otvorili su Izložbu poštanskih maraka “Poštom kroz Sarajevo”.

«U okviru Manifestacije obilježavanja 6. aprila - Dana oslobođenja našeg grada – grada koji je uvijek bio otvoren za sve ljude čistog srca – predstavimo izložbu poštanskih maraka. To pokazuje da ste prepoznali opredjeljenje BH Pošte da na sve načine njeguje i promovira, kako bosanskohercegovačke, tako i univerzalne vrijednosti čovječanstva i planete uopće» - naglasio je Enes Džihić.

«Iako se čini da u istoriji jednog grada kao što je Sarajevo, 65 godina nije dug vremenski period, priča koja je ispričana kroz slike poštanskih markica uvjerit će vas da je u pitanju period u kojem je Sarajevo doživjelo neke od najsvjetlijih, ali i najmračnijih trenutaka svoje istorije« – kazao je u svom obraćanju gradonačelnik Behmen


arhiva arhiva