aktulenosti Aktuelnosti

Dec

11

Zenički učenici posjetili izložbu o znamenitim ličnostima BiH


Učenici nekoliko osnovnih škola iz Zenice, od trećeg do devetog razreda, sa učiteljima i nastavnicima razredne nastave, posjetili su tematsku izložbu “Znamenite ličnosti Bosne i Hercegovine na markama BH POŠTE”, koja je upriličena u Centru pošta Zenica, odnosno u prostorijama Pošte 72101 Zenica.    

Izložba “Znamenite ličnosti BiH na markama BH POŠTE”, koja obuhvata poštanske marke sa 38 ličnosti, koje su na raznim poljima obilježile historijski razvoj naše države, priređena je u okviru obilježavanja 9. oktobra, Svjetskog dana pošte. Nakon što je prikazana u Sarajevu i Tuzli, filatelistička izložba upriličena je u Pošti 72101 Zenica, a planirano je njeno postavljanje i u drugim gradovima BiH.  

Učenici su se sa velikim interesovanjem upoznali sa znamenitim ličnostim, njihovim djelima i ostavštinom koju su ostavili u nasljedstvo nama i generacijama koje dolaze. Ovom prilikom, učenici su se mogli upoznati i sa načinom funkcioniranja poštanskog sistema i svakodnevnim radnim obavezama koje imaju zaposlenici Pošte 72101 Zenica.


arhiva arhiva