aktulenosti Aktuelnosti

Dec

23

BH Pošta uplatila 300.000 KM za pomoć stradalima u poplavama


“JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo uplatilo je donaciju od 300.000 KM za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama. Novac je uplaćen u Fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH odakle će biti raspoređen prema ugroženom stanovništvu.

Naime, Nadzorni odbor “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo je po zaključku Uprave društva, donio odluku o izdvajanju sredstava i dodjeli donacije Federalnom fondu za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće. Ovom odlukom izdvojena su sredstva i odobrena je donacija od 300.000 KM.

Na ovaj način “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo pridružilo se bh. kompanijama i firmama koje su u ovu svrhu donirale do sada najveće novčane iznose i time, još jednom, potvrdila da je društveno odgovorna kompanija.

Podsjećamo da je BH Pošta tokom majskih poplava odmah reagovala i nastojala pomoći stradalom stanovništvu, te je osim ove vrijedne donacije učestvovala i u drugim akcijama pomoći stradalim kolegama i građanima. Posebno izdvajamo akciju “Paket od srca” kojom smo obišli stanovnike poplavljenih područja, te im podijelili humanitarne pakete sa hranom i higijenskim sredstvima. Takođe, unutar kompanije zaposlenici su na dobrovoljnoj bazi,                  u nekoliko navrata, od svojih ličnih dohodaka, izdvojili novčane priloge za pomoć građanima pogođenim poplavama.

Kao društveno odgovorna kompanija BH Pošta će, svaki put kad to zatreba, odazvati se i  pomoći onima kojima je pomoć potrebna, u skladu sa svojim mogućnostima, pogotovo u elementarnim nepogodama kakve su Bosnu i Hercegovinu zadesila u maju ove godine.


arhiva arhiva