aktulenosti Aktuelnosti

Mar

18

Potvrđena uspješna saradnja Islamske zajednice u BiH i BH POŠTE


Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je jučer u posjetu generalnog direktora „JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo Muju Butkovića sa saradnicima. Razgovoru je prisustvovao i  Ismail ef. Smajlović, direktor Uprave za administrativne i pravne poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Reisu-l-ulema je zahvalio generalnom direktoru Butkoviću za podršku BH POŠTE programima Islamske zajednice, posebno na izradi poštanske marke Gazi Husrev-begova biblioteka u Sarajevu. Gazi Husrev- begova biblioteka je početkom ove godine obilježila 478. godišnjicu rada i tim povodom je u okviru svečanog programa, u prostoru biblioteke organizirana izložba poštanskih maraka.

Kao suorganizator izložbe, BH POŠTA je izložila poštanske marke sa islamskim motivima, koje je izdala u periodu od 1993. godine do danas. Izložbu je u periodu od dva mjeseca, koliko je bila otvorena, pogledalo više od 400 učenika osnovnih i srednjih škola kao i brojni građani.

Tokom razgovora reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića i generalnog direktora Muje Butkovića istaknuta je i dobra saradnja na sanaciji šteta izazvanih poplavama i klizištima u prošloj godini.

Dogovorena je i buduća saradnja organa Islamske zajednice sa BH POŠTOM u poslovima promocije kulturnih vrijednosti u programima i manifestacijama koje organizira Islamska zajednica u domovini i dijaspori.


arhiva arhiva