aktulenosti Aktuelnosti

Jun

21

Promocija prigodne poštanske marke „500. Ajvatovica“ u Donjem Vakufu


U velikoj sali Pošte u Donjem Vakufu, 17. juna 2010. godine, održana je promocija prigodne poštanske marke“500. Ajvatovica“,  koju je BH Pošta izdala povodom značajnog jubileja - 500 godina Ajvatovice.

Svečanosti su prisustvovali muftija travnički Nusret ef. Abdibegović, premijer SBK Salko Selman, te brojni ministri na nivou Kantona, Federacije i države BiH, kao i načelnici općina koje sudjeluju u manifestaciji obilježavanja pohoda na Ajvatovicu.

Prisutnima su se obratili Nusret ef. Abdibegović, muftija travnički, Enes Džihić, direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme BH Pošte, Haso Sušić, načelnik općine Donji Vakuf te autor marke Asim Đelilović, docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Mufitija Nusret ef. Abdibegović zahvalio je BH Pošti na promociji svih vrijednosti, kako bosanskohercegovačkih, tako i onih univerzalnih, važnih za svakog čovjeka na planeti. Osvrnuvši se na marku „500. Ajvatovica“ istakao je da je veoma zadovoljan dizajnom, kao i saradnjom sa dizajnerskim timom BH Pošte i samim autorom.

-          Veoma sam sretan zbog odluke BH Pošte da izda marku povodom ovog značajnog jubileja. Taj potez iskreno nas je obradovao, baš što nas je i dizajn marke oduševio. Sve to skupa dobilo je velike simptije i odlične ocjene, kako unutar Islamske zajednice, tako i stanovništva svih gradova koji gravitiraju ovoj manifestaciji! – rekao je muftija.

Enes Džihić, izvršni direktor BH Pošte, zahvalio je muftiji na komplimentima i obećao da će oni biti podstrek za budući rad i istrajavanje naše kompanije na promociji svih bh. vrijednosti.

Huso Sušić, načelnik Općine je, u ime stanovnika Donjeg Vakufa, iskazao zahvalnost i dobrodošlicu te izrazio nadu da će biti prilike da se saradnja nastavi i nekim budućim povodima.

Autor marke, doc. Asim Đelilović, naročito je želio istaći kvalitetnu saradnju sa dizajnerskim timom BH Pošte. Zahvalio je na ukazanom povjerenju i izrazio nadu da će ova marka naći put do filatelističkih kolekcija diljem svijeta.

Članice ženskog hora BZK Preporod izvele su nekoliko ilahija i sevdalinki.

Nakon završetka svečanosti, svi prisutni su uživali u tematskoj  filatelističkoj izložbi izdanja BH Pošte.


arhiva arhiva