aktulenosti Aktuelnosti

Apr

28

Pismo Selme Husić iz Zenice proglašeno najljepšim u Bosni i Hercegovini


Stručni žiri, kojeg su činili Hadžem Hajdarević, Branislav Janković i Dragan Marijanović, na jučerašnjem sastanku u Generalnoj direkciji “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, proglasio je pobjednika Takmičenja za najljepše pismo 2015. godine za Bosnu i Hercegovinu te izabrao još devet najboljih pisama, čiji će autori biti nagrađeni.

Najljepšim pismom proglašeno je pismo koje je na ovogodišnju temu “Pričajte nam o svijetu u kakvom biste željeli odrasti” napisala Selma Husić, učenica OŠ “Mak Dizdar” iz Zenice, koje je poslato BH POŠTI. Njeno pismo predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na 44. Međunarodnom takmičenju za najljepše pismo, koje organizira Svjetski poštanski savez ( UPU-u). Rezultati međunarodnog takmičenja bit će poznati krajem ljeta 2015. godine.

Drugo mjesto zauzelo je pismo koje je napisala Kristina Radovanović iz OŠ “Mladen Stojanović” iz Laktaša, dok je treće mjesto osvojio rad Vedrana Raguža, učenika OŠ “Stolac” iz Stoca. Učenici koji su zauzeli prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (500, 300 i 200 KM), tablet računarima, poklon paketima i poštanskim albumima “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, HP Mostar d.o.o. Mostar i Pošta Srpske a.d. Banja Luka, koji su ujedno i organizatori takmičenja u BiH.

Preostali nagrađeni učenici su: Erna Hukara iz Druge osnovne škole iz Hrasnice (Sarajevo), Jozo Naletilić iz Druge osnovne škole Široki Brijeg, Andrej Kozić iz OŠ “Vuk Karadžić” Banja Luka, Franjo Zeko iz OŠ “Drvar” iz Drvara, Anastasija Kainović iz OŠ “Vaso Pelagić” iz Pelagićeva, Daniel Planinčić iz Treće osnovne škole Ilidža (Sarajevo) i Tajana Kostović iz OŠ “Veselin Masleša” iz Foče.          

Navedeni učenici bit će nagrađeni MP playerima, poklon paketima i poštanskim albumima. Novčanom nagradom od po 100 KM i prigodnim poklon paketima bit će nagrađeni i nastavnici maternjeg jezika učenika koji su zauzeli prva tri mjesta na ovogodišnjem takmičenju. To su nastavnica Dženana Talić iz OŠ “Mak Dizdar” Zenica, učiteljica Danijela Popović iz OŠ “Mladen Stojanović” Laktaši i nastavnik Davor Puljić iz OŠ “Stolac”.

Agencija za poštanski promet BiH nagradit će poklon paketima u vrijednosti od po 100 KM troje učenika, čiji su radovi ispred poštanskih opretara proglašeni najkreativnijima, a to su Karolina Dragojević iz OŠ “Kiseljak” (ispred BH POŠTE), Milijana Ćetković iz OŠ “Veljko Čubrilović” selo Priboj (ispred Pošta Srpske) i Beneš Halilović iz Centra za djecu sa posebnim potrebama “Los Rosales” Mostar (ispred HP Mostar).

Na ovogodišnjem takmičenju za najljepše pismo u BiH poštanskim operaterima pristiglo je ukupno 1.075 pisama od čega 535 BH POŠTI, 312 Poštama Srpske i 228 HP Mostaru. Svečanost dodjele nagrada pobjednici takmičenja Selmi Husić i ostalim učenicima, čija su pisma ušla u najužu konkurenciju, održat će se u Sarajevu početkom oktobra ove godine u povodu obilježavanja 9. oktobra, Svjetskog dana pošte, u organizaciji “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, kao domaćina ovogodišnjeg takmičenja.   


arhiva arhiva