aktulenosti Aktuelnosti

Nov

10

Premijer Mujezinović i ministar Šećkanović u posjeti BH Pošti


Zvanična protokolarna posjeta premijera FBiH Mustafe Mujezinovića te ministra prometa i komunikacija u Vladi FBiH Naila Šećkanovića JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo upriličena je u srijedu 10.11.2010. godine u prostorijama Generalne direkcije BH Pošte.
Na sastanku su prezentirani rezultati poslovanja Kompanije te planovi za naredne tri godine, predstavljena usluga hibridne pošte, koja slovi kao jedna od najjačih na Balkanu i za šta je PostEurop već uputio pohvale i priznanja, te inicirana aktuelna pitanja poput primjene Zakona o poštama, naročito u onom dijelu koji govori o rezerviranim poštanskim uslugama.
U zajedničkom zaključku premijera Mujezinovića, ministra Šećkanovića i generalnog direktora BH Pošte Mensuda Bašića, istaknuto je obostrano zadovoljstvo saradnjom između Vlade FBiH i BH Pošte, kompanije koja je u stoprocentnom vlasništvu Vlade FBiH. Također je dogovoreno da resorno ministarstvo u toku tekućeg mjeseca organizira radni sastanak predstavnika Vlade i BH Pošte, na kojem bi se konkretizirali mehanizmi za rješavanje kandidiranih pitanja.

 


 


arhiva arhiva