aktulenosti Aktuelnosti

Sep

16

BH POŠTA izdala prvu personaliziranu poštansku marku


BH Pošta ovog mjeseca izdala je prvu personaliziranu poštansku marku na temu  ''Jubilej'' sa motivom  „130 godina Solana Tuzla“. Nominalna vrijednost izdanja je 0.90 KM, a tiraž 5.000 komada. Podsjećamo, Solana Tuzla ove godine obilježava 130 godina uspješnog rada i željela je godišnjicu obilježiti i poštanskom markom. BH Pošta je sa zadovoljstvom izašla u susret zahtjevu Solane, te ponudila opciju personalizirane marke koja je ujedno i nova usluga u našoj ponudi.

Personalizirana marka je marka sa nominalnom vrijednošću, koja se emituje po zahtjevu pravnih ili fizičkih lica. Nije uvrštena u godišnji program izdavanja, radi svog komercijalnog karaktera, a za njeno izdavanje potrebna je saglasnost Agencije za poštanski promet BiH.

Personalizirana poštanska marka omogućava fizičkom ili pravnom licu kreiranje vlastite marke u svrhu marketinških aktivnosti, a u cilju obilježavanja jubileja i događaja ili vlastite promocije.

Personalizirana marka je komercijalna roba sa svim elementima poštanske marke. Kompletan tiraž personaliziranih poštanskih maraka se isporučuje kupcu i nije komercijalno dostupan na šalterima “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo.


arhiva arhiva