aktulenosti Aktuelnosti

Nov

24

Svečano otvorena poslovnica BH Pošte u Buća Potoku


U sarajevskom naselju Buća Potok u utorak, 24. novembra 2015. godine, svečano je otvorena poslovnica Pošte 71120 Sarajevo. Otvaranje poslovnice u stambeno-poslovnom kompleksu „Tibra Pacific“ u ulici Tuzlanska bb upriličeno je u povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. 
Presjecanjem vrpce novu poslovnicu Pošte otvorili su generalni direktor „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo Mujo Butković i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.
-BH Pošta raspolaže sa ukupno 316 poslovnih jedinica. Naša poštanska mreža je izuzetno široka i naš plan je njeno dalje širenje. Zbog toga smo ponosni na otvaranje još jedne poslovnice posebno jer se radi o naselju koje ima veliki broj stanovnika i privrednih subjekata. Sa novom poslovnicom, BH Pošta je stanovništvu Buća Potoka osigurala dostupnost poštanskih usluga, što je bio i osnovni cilj investicije- kazao je, između ostalog, generalni direktor BH Pošte Mujo Butković.
Načelnik Semir Efendić u svom pozdravnom govoru izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja poslovnice BH Pošte u Buća Potoku. 
-Odranije je postojala potreba stanovništva za poslovnicom pošte. Drago mi je što je BH Pošta uvidjela tu potrebu i građanima osigurala da u blizini, na jednom mjestu, mogu završiti svoje obaveze bez odlaska u druga naselja. Posebno mi je drago zbog penzionera koji više neće morati prelaziti frekventne saobraćajnice kako bi završili svoje obaveze u pošti- kazao je načelnik Efendić.
U ovoj poslovnici građanima će na raspolaganju biti sve vrste poštanskih usluga, od prijema i isporuke pismonosnih i paketskih pošiljaka, usluge platnog prometa, telegrama i druge usluge. Vrijednost investicije je 11.500,00 KM. 
Radno vrijeme poslovnice sa korisnicima usluga je ponedjeljak- subota od 10:00 do 16:45 sati.


arhiva arhiva