aktulenosti Aktuelnosti

Nov

27

U Francuskoj i Belgiji normalno odvijanje poštanskog saobraćaja


Ovlašteni operater Francuske obavijestio je poštanske operatere da se prijem, isporuka i transport poštanskih pošiljka odvija uobičajeno bez ikakvih kašnjenja, uprkos nedavnim terorističkim napadima u Francuskoj. Oglasio se i poštanski operater Belgije koji je takođe potvrdio da se i u ovoj zemlji poštanski saobraćaj odvija normalno i pored povećanih mjera sigurnosti. Iako postoje ograničenja javnog prijevoza gotovo da ne postoje kašnjenja u dostavi pismonosnih pošiljaka i paketa, potvrđeno nam je.  

U Finskoj prestanak štrajka radnika pošte

Ovlašteni operater Finske potvrdio nam je da je njihova izmjenična pošta ponovo počela sa radom i biće u mogućnosti da otprema i prima sve vrste pošiljaka. Podsjećamo, zbog štrajka radnika u ovoj zemlji nije se neko vrijeme vršila prerada ni dostava poštanskih pošiljaka.

Požari u Južnoj Australiji otežavaju dostavu pošiljaka

Ovlašteni operater Australije upozorio je korisnike poštanskih usluga da zbog požara u Južnoj Australiji dolazi do kašnjenja u dostavi na ovom području, kao i u transportu međunarodnih zaključaka u prispjeću između Istočne obale (Sidnej i Melburn) i Zapadnih i Sjevernih pokrajina.


arhiva arhiva