aktulenosti Aktuelnosti

Dec

16

OBAVJEŠTENJE


Obavještavamo javnost da je u Sarajevu zabilježen slučaj prevare od strane nepoznate osobe koja se predstavila kao radnik BH Pošte. Prevaru je kontroloru Službe uručenja poštanskih pošiljaka Centra pošta Sarajevo u ponedjeljak, 14.12.2015. godine, prijavila korisnica naših usluga (ime i prezime poznato BH Pošti), nastanjena u ulici Hamdije Kreševljakovića.

Žena je ispričala da je na vrata njenog stana došao muškarac, predstavio se kao radnik BH Pošte, preuzeo mobitel koji je ona prodavala putem interneta i rekao da će mobitel proslijediti u Tuzlu. Našem kontroloru predočila je popunjenu, ali poštanskim žigom neovjerenu Potvrdu o prijemu pošiljke  (obrazac P2) kao i popunjenu poštansku uputnicu na iznos od 1.050,00 KM, također neovjerenu poštanskim žigom, odnosno tehnološki neobrađenu uputnicu. Iz CP Sarajevo prevarenoj građanki rečeno je da slučaj prijavi MUP-u Kantona Sarajevo.

Ovaj događaj može poslužiti kao upozorenje korisnicima naših usluga na razne mogućnosti prevara i malverzacija u kojima se lažno koristi ime BH Pošte, čime se nanosi šteta ugledu naše kompanije, dok se korisnicima naših usluga nanosi materijalna šteta.  

Ovom prilikom podsjećamo građane da poštari „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo svoj posao obavljaju u službenoj odjeći sa istaknutom oznakom BH Pošte, a obavezno posjeduju i službenu akreditaciju koju su dužni pokazati na zahtjev korisnika.


arhiva arhiva