aktulenosti Aktuelnosti

Jan

07

Ministar Adil Osamanović susreo se sa generalnim direktorom BH Pošte Mirsadom Mujićem


Mujić: BH Pošta će i u 2016. staviti na raspolaganje svoja sredstva kako bi penzije bile redovne

Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH, posjetio je BH Poštu u utorak, 05. januara 2016. godine, i tom prilikom se, u prijateljskom i konstruktivnom razgovoru sa Mirsadom Mujićem, generalnim direktorom BH Pošte,  zanimao za poslovanje, stanje i ciljeve Preduzeća u narednom periodu.

Po završetku posjete, direktor Mujić je izjavio: - Uvijek se radujemo posjetama BH Pošti i interesu ljudi iz svih nivoa vlasti, bez obzira na njihovu nadležnost i resor. Tako smo razgovarali i sa ministrom Osmanovićevim o našim ciljevima i opredjeljinjima, kao i o situaciji u društvu općenito. Za javnost je posebno zanimljiva informacija, koju smo i ministru saopćili, da ćemo mi u BH Pošti i u ovoj, 2016. godini, staviti na raspolaganje naša sredstva kako penzioneri, koji su ostali vjerni u svom opredjeljenju da preko Pošte primaju svoje zarađene penzije, ne bi dugo čekali da im poštar sa penzijom pozvoni na vrata i donese penziju. Na ovaj način penzije će biti redovne bez obzira na tempo uplate sredstava iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Kao društveno odgovorno preduzeće, jako smo osjetljivi na penzionere kao jednu od ugroženih kategorija našeg društva. Upravo zbog toga činimo napore da poštari što prije dostave penzije, iako je, po važećim aktima, naša obaveza da isporučimo penzije u roku od 15 dana od dana prebacivanja sredstava za isplatu penzija na naš račun. S tim ciljem, evo, stavljamo na raspolaganje i sredstva BH Pošte.


arhiva arhiva