aktulenosti Aktuelnosti

Mar

11

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić u BH Pošti


U petak, 11.03.2016. godine, nova Uprava BH Pošte, u sastavu Mirsad Mujić, generalni direktor, te izvršni direktori: Jasmina Trgo, Nedim Matoruga i Neziran Đogo, imala je prvi radni sastanak sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Uprava je premijeru prezentirala rezultate pozitivnog poslovanja, a zatim i vizije, ideje i konkretne projekte, neophodne za nastavak pozitvnog trenda i optimalnog usklađivanja usluga za zahtjevima tržišta.

S obzirom da je BH Pošta u vlasništvu Vlade Federacije BiH, Uprava je izrazila nadu da će imati razumijevanje i podršku premijera i resornog ministarstva u sferi zakonske regulative, ali i prilikom operativnih aktivnosti kod uvođenja novih i unaprjeđenja postojećih usluga.

Razgovarano je o poštivanju odredbi Zakona o poštama BiH i Zakona o poštanskom prometu FBiH, naročito u smislu rezerviranih poštanskih usluga, o finansijskim uslugama, o kontinuitetu isplate penzija na način da BH Pošta stavi svoja sredstva na raspolaganje, kako bi penzije i dalje bile redovne, o nelojalnoj konkurenciji, o novim uslugama poput usluge digitalnog potpisa, jedinstvene kurirske usluge – brze pošte – na teritoriju cijele BiH itd.

Sastanak je protekao u opuštenoj prijateljskoj i radnoj atmosferi. Nakon izlaganja članova Uprave, premijer je predložio da mu BH Pošta, čim prije, dostavi svoje konkretne projekte i zahtjeve, kako bi ih Vlada FBiH razmotrila i kako bi rješavanje tih pitanja, u općem interesu, što prije postalo operativno.


arhiva arhiva