aktulenosti Aktuelnosti

Apr

12

Prodaja filatelističkih izdanja BH Pošte putem eBay trgovine


U cilju unaprjeđenja usluge elektronska prodaja, “Javno preduzeće BH Pošta” d.o.o. Sarajevo, pokrenulo je novi kanal prodaje filatelističkih izdanja i proizvoda putem eBay trgovine. Kako bi našim kupcima omogućili i ovu vrstu internet kupovine, na web portalu eBay otvorili smo profil BH Pošte na kojem je postavljena određena količina filatelističkih izdanja/proizvoda, koje je moguće naručiti.

Pristupom stranici http://www.ebay.com/usr/postshop.bhp/, na engleskom jeziku, kupac vršiti pregled i odabir filatelističkih izdanja/prozvoda. Nakon odabira proizvoda,  potrebno je da kupac izvrši identifikaciju otvaranjem naloga- računa, a potom da slijedi dalje korake u aplikaciji u cilju zaključivanja kupovine. Plaćanje  se vrši putem PayPal-a.

Prilikom odabira proizvoda, kupac može zahtijevati doradu proizvoda kao što je žigosanje maraka, koje marke iz tabaka želi naručiti, vinjete uz marke, lijepljenje maraka, serija na FDC- ove proizvode... Rok za dostavu kupljenog proizvoda je definiran standardima “JP BH Pošta” d.o.o. Sarajevo za uručenje pošiljki.

Nakon narudžbe proizvoda, kupac će putem maila dobiti obavijest iz BH Pošte o datumu, načinu otpreme i brojku pošiljke, a predviđena je i mogućnost reklamacije i povrata proizvoda u skladu sa pravilima eBay trgovine. Kupovinu naših proizvoda putem eBay trgovine mogu izvršiti kupci iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Na našem profilu na portalu eBay nalazi se i link PostShopa BH Pošte putem kojeg možete naručiti sva ostala filatelistička izdanja i druge proizvode BH Pošte, koji trenutno nisu u ponudi na eBay portalu.


arhiva arhiva