aktulenosti Aktuelnosti

Apr

28

Amor Smajlagić pobjednik takmičenja za najljepše pismo 2016. godine


Stručni žiri, kojeg su činili Hadžem Hajdarević i Dragan Marijanović, na sastanku održanom u sjedištu Hrvatske pošte Mostar, izabrao je pobjednika 45. Takmičenja u pisanju pisama za mlade ljude, na temu: “Napiši pismo sebi kao 45- godišnjaku”.

Najljepšim pismom u 2016. godini proglašeno je pismo Amora Smajlagića, učenika Prve osnovne škole Maglaj. Njegovo pismo učestvovat će na međunarodnom takmičenju koje će biti održano u ljeto ove godine. Drugo mjesto osvojila je Franka Azinović, učenica OŠ “Petra Bakule” Mostar, dok je treće mjesto zauzela Jana Zovko, učenica OŠ “Silvije S. Kranjčevića” Mostar.

Narednih sedam učenika svojim pismima privuklo je posebnu pažnju članova Stručnog žirija i osvojilo posebna priznaja i nagrade: Mihael Protuđer iz OŠ “Gromiljak” Kiseljak, Anđela Martić iz OŠ “Lipanjske zore” Višići, Elvedin Silajdžić iz OŠ “Podorašje” Podorašje, Kristijana Bavrka iz OŠ “fra Marijan Šunjić” Novi Travnik, Mia Hrkać iz Prve osnovne škole Široki Brijeg, Muhamed Selimović iz OŠ “Čelebići” Čelebići i Zejneb Pintul iz OŠ “Zalik” Mostar.

Navedeni učenici ravnopravno dijele pozicije od 4. do 10. mjesta s tim da je pismo Mihaela Protuđera proglašeno najkreativnijim ispred BH Pošte, a pismo Anđele Martić najkreativnijim radom ispred HP Mostar.

Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeno novčanim nagradama i tablet računarima, kao i poklon paketima, dok će preostali učenici biti nagrađeni prigodnim poklon paketima. Nagrade za uloženi trud i rad sa djecom dobit će i nastavnici maternjeg jezika troje prvoplasiranih učenika, a to su: Edina Međić iz Prve osnovne škole Maglaj, Nives Panić iz OŠ “Petra Bakule” Mostar i Jasna Šaravanja iz OŠ “Silvije S. Kranjčevića” Mostar.

Na adrese “JP BH Pošta” d.o.o. Sarajevo i Hrvatska pošta d.o.o Mostar, organizatore 45. Takmičenja za najljepše pismo u BiH, pristiglo je ukupno 490 dječijih pisama. Svečanost proglašenja pobjednika i dodjela nagrada održat će se početkom oktobra 2016. godine u Mostaru.


arhiva arhiva