aktulenosti Aktuelnosti

Jun

06

Predložite temu i motiv za nova filatelistička izdanja BH Pošte


Pozivamo vas da uzmete učešće u predlaganju tema i motiva za Program izdavanja prigodnih i redovnih poštanskih maraka “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo za 2017. godinu.

Podsjećamo da Program izdavanja poštanskih maraka BH Pošte ima za cilj da se temom i motivom obilježe značajni događaji u zemlji i svijetu, afirmišu kulturne i prirodne vrijednosti Bosne i Hercegovine,  da se obillježe jubileji i datumi iz nacionalne ili svjetske historije, književnosti, nauke i umjetnost, kao i značajne  sportske  i druge manifestacije.

Motive i teme za poštanske marke za 2017. godinu mogu predlagati pojedinci, institucije, organizacije, ustanove...

Prijedlozi se mogu dostaviti, najkasnije do 15.07.2016. godine, na adresu: „JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, ul. Obala Kulina bana br. 8, 71000 Sarajevo ili putem e-mail: philately@posta.ba.

Izbor tema i motiva, koje do navedenog roka budu dostavljene putem pošte ili e-mail-a,  izvršit će Stručna komisija na osnovu kriterija za izdavanje poštanskih maraka i vrijednosnica koji su definirani Pravilnikom o poštanskim markama i vrijednosnicama “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo.

Neblagovremeni prijedlozi, kao i oni koji ne zadovolje formalne uslove i kriterije definisane  navedenim Pravilnikom, neće se uzeti u razmatranje.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na telefone: (033) 252 707, 252 708, putem  faxa: (033) 252 702 ili na e-mail: philately@posta.ba.


arhiva arhiva