aktulenosti Aktuelnosti

Jun

16

Savez udruženja penzionera FBiH podržava aktivnosti menadžmenta BH Pošte oko isplate penzija


Predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH Mehmedalija Rapa i njegova zamjenica i predsjednica Udruženja penzionera Kantona Sarajevo Vesna Grgić boravili su jučer u radnoj posjeti BH Pošti. Ovom sastanku, koji je inicirao generalni direktor Mirsad Mujić, prisustvovali su izvršni direktori Jasmina Trgo, Nedim Matoruga i Neziran Đogo.
Razgovarano je o statusu penzionera, sa naglaskom isplate penzija putem BH Pošte, te na koji način ova kompanija može osigurati bržu isplatu penzija/mirovuna, penzionerima koje svoje penzije primaju putem BH Pošte.

Da podsjetimo, BH Pošta je početkom ove godine u saradnji sa Federalnim zavodom  PIO/MIO, pokrenula kampanju isplate penzija putem Pošte, na kućnoj adresi, bez naknade.

Iako su problemi sa penzijama u FBiH gotovo uvijek vezan za neadekvatan iznos i kašnjenje, BH Pošta svjesna situacije u kojoj se nalaze penzioneri, odlučila je da ovoj populaciji izađe u susret i da rok za isplatu penzija skrati na tri dana, što je i ispoštovano za mjesec maj. Na taj način BH Pošta, kao društveno odgovorna kompanija promovisala je koncept u kojem se ona svijesno i dobrovoljno posvećuje aktivnostima i izvan svoje primarne djelatnosti, a koji pozitivno utiču na njeno ukupno radno, društveno i prirodno okruženje.

-Oduševljen sam razgovorom koji smo vodili u BH Pošti, dobili smo neke informacije koje nismo znali, da je isplata penzija koja je išla putem BH Pošte, za prošli mjesec isplaćena za tri dana, što je dobro. Dakle, ne samo da podržavamo ovu akciju nego ćemo se aktivno uključiti, da putem kantonalnih i općinskih udruženja upoznamo naše penzionere, o svim pogodnostima isplate penzija putem Pošte. Za penzionere, pogotovo one sa minimalnim primanjima, svaki dan čekanja penzije jako je težak. Podržavam menadžment BH Pošte kao i Vladu FBiH, koji ovo teško stanje penzionera nastoje prevazići i buduće dane penzionerima učiniti ljepšim, rekao nam je u telefonskom razgovoru predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH Mehmedalija Rapa.

BH Pošta svojom razgranatom poštanskom mrežom, odgovornim i profesionalnim odnosom štiti interese svojih klijenata koji su joj ukazali povjerenje.


arhiva arhiva