aktulenosti Aktuelnosti

Sep

23

Glasajte za poštanske marke Bosne i Hercegovine


“Javno preduzeće BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo ove godine učestvuje na 12. Izboru za najbolju inostranu poštansku marku u Kini za 2015. godinu, kojeg organiziraju Kinesko udruženje prijateljstva sa stranim zemljama (CPAFFC) i Kineska filatelistička federacija (ACPF).

Za ovaj natječaj, koji se inače održava u Pekingu, BH Pošta je prijavila dvije poštanske marke, koje su štampane prošle godine. U pitanju su poštanske marke pod nazivom “Jorgovan”, autora Tamera Lučarevića, i “Konjičko drvorezbarstvo”, autora Orhana Alića. Nagrade na ovom natječaju dodjeljuju se u šest kategorija, a BH Pošta se prijavila za dvije kategorije: najbolju poštansku marku i najbolju blok marku.

BH Pošta je na 11. Izboru za najbolju inostranu poštansku marku u Kini osvojila prvo mjesto, dok je godinu ranije na istom takmičenju osvojila nagradu za najbolji dizajn.

Proglašenje pobjednika za ovogodišnji 12. Izbor najbolje inostrane poštanske marke u Kini planirano je u oktobru 2016. godine, o čemu ćemo javnost blagovremeno informirati. Dodjela nagrada pobjednicima natječaja održat će se u novembru ove godine.

Organizatori su omogućili on- line glasanje po kategorijama (uz korištenje google translate) putem linkova:

http://stamp.newhuoban.com/dom/vote/vote_detail_list.php?username=stampunion&channel_id=12914413&wap=1&id=1349

http://stamp.newhuoban.com/dom/vote/vote_detail_list.php?username=stampunion&channel_id=12914413&wap=1&id=990

Pozivamo vas da glasate za poštanske marke BH Pošte. Glasanje je moguće obaviti do 30. septembra 2016. godine.   


arhiva arhiva