aktulenosti Aktuelnosti

OKT

04

Na svečanosti u Dječijem domu Bjelave promovirana poštanska marka “Sretno dijete”


U Dječijem domu Bjelave u Sarajevu jučer je održana manifestacija posvećena početku obilježavanja “Dječije nedjelje 2016.godine”, koja traje od 03.10. do 09.10. 2016. godine, a čiji je cilj promocija i zaštita dječijih prava te poboljšanje društvene brige o djeci. Za brojne zvanice, među kojima je bio ministar rada i socijalne politike Federacije BiH Vesko Drljača i ostali gosti, djeca su priredila prigodan program te uz ples, pjesmu i zvuke Sarajevske filharmonije zabavili prisutne.

Ministar Drljača u svom obraćanju ukazao je na potrebu da se rješavaju problemi u oblasti dječije edukacije, vaspitanja i odgoja.

-Svako društvo ulaže u djecu i ono je jako onoliko koliko to radi. Ako ulažemo puno, imaćemo zdravije generacije- kazao je Drljača i posebno naglasio doprinos JP “BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo u obilježavanju ovogodišnje manifestacije.

Naime, BH Pošta je ovim povodom promovirala poštansku marku sa motivom “Sretno dijete“,  koja je jučer puštena u promet, a štampana je u 10.000 primjeraka.

Za najbolji dizajn za marku „Sretno dijete“, na dječijem konkursu koji je raspisala BH Pošta, pobjedila je Martina Antunović, učenica OŠ “Sjenjak” iz Tuzle, dok je za najbolji FDC- koverat izabran rad Adisa Salibašića, također učenika OŠ “Sjenjak” Tuzla.

Direktor Službe marketinga BH Pošte Mugdim Mandžuka uručio je nagrade i plakete pobjednicima konkursa. Nastavnici Borki Jokić uručena je plaketa i zahvalnica za OŠ “Sjenjak” Tuzla za učešće na spomenutom konkursu.

-BH Pošta kao društveno odgovorna kompanija, veliku pažnju poklanja našim najmlađima. Izdvojiću samo neke od projekata, koje organiziramo za djecu, poput izbora za najljepše pismo, najljepšu dječiju marku, najbolji dječiji likovi rad... Naš cilj je da djeci damo šansu da pokažu i njeguju svoje talente, da se druže, upoznaju i uspješno razvijaju svoje potencijale. Poštanska marka „Sretno dijete“ samo je jedna u nizu izdatih maraka koje je BH Pošta posvetila djeci. Naša bogata filatelistička ponuda od 1995. godine do danas obiluje sa 28 poštanskih maraka koje su namijenjene djeci- kazao je Mandžuka prisutnima.

BH Pošta će i u budućnosti nastaviti sa dječijim projektima i organiziranjem raznih takmičenja uz osiguranje vrijednih nagrada za učesnike.


arhiva arhiva