aktulenosti Aktuelnosti

OKT

10

BH Pošta promovirala novu uslugu BH PostExpress


“Javno preduzeće BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo jučer je na platou i u unutrašnjosti  Sarajevo City Centra promoviralo novu uslugu BH PostExpress, koja bh. građanima omogućava najkraći rok prijenosa pošiljaka u unutrašnjem saobraćaju.

Na dva štanda BH Pošte građanima Sarajeva, korisnicima naših usluga i poslovnim partnerima dijeljeni su pokloni i promotivni materijali o novoj usluzi BH PostExpress. To je usluga sa dodatnom vrijednošću, koja omogućava prijenos pošiljaka za pravna i fizička lica  na području Bosne i Hercegovine.

Pošiljke BH PostExpress usluge prenose se od mjesta prijema do mjesta uručenja u rokovima u zavisnosti od vrste BH PostExpress usluge  uz naknadu, koja je određena Cjenovnikom BH PostExpress usluge u unutrašnjem saobraćaju.

-Ovo je jedan od izuzetnih poslovnih rezultata u ovoj godini, koje smo postigli zahvaljujući zaposlenicima, korisnicima naših usluga i Vladi Federacije BiH. BH Pošta je u punom operativnom kapacitetu da može izaći u susret korisnicima. Građani, naši korisnici će na cijeloj teritoriji BiH imati na raspolaganju četiri vrste prijenosa nove usluge: prvi- danas predato, danas uručeno, drugi - danas predato, danas uručeno do 18 sati, treći (D+1) -danas predato, sutra uručeno i četvrti (D+2)- danas predato, uručeno za dva dana- kazao je na promociji član Uprave i izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte Neziran Đogo.

Prijem BH PostExpress pošiljki vrši se po pozivu na adresi korisnika, odnosno u poslovnom prostoru pošiljaoca i na šalteru pošte, svakim radnim danom (uključujući i subotu), u vremenu od 08:00 do 18:00 sati na telefonski broj Call centra 1417.

Promocijom nove usluge BH Pošta je obilježila Svjetski dan pošte. Svake godine 9.oktobra, širom svijeta obilježava se Svjetski dan pošte na godišnjicu osnivanja Svjetske poštanske unije (Universal Postal Union – UPU). Bosna i Hercegovina kao jedna od 192 zemlje članice UPU- a čini dio svjetske poštanske zajednice.

Jučerašnja manifestacija, uz promociju BH PostExpressa, prikazala je potencijal i nastojanje BH Pošte da odgovori svim zahtjevima tržišta i potrebama svojih korisnika i poslovnih partnera, što su i osnovni ciljevi uvođenja novih usluga BH Pošte.    


arhiva arhiva