aktulenosti Aktuelnosti

Nov

18

U Kini uručene nagrade za najbolje poštanske marke, BH Pošta među nagrađenima


Komisija za izbor najbolje inostrane poštanske marke Kine priredila je svečanu ceremoniju dodjele nagrada za pobjednike ovogodišnjeg 12. Natječaja za najbolju inostranu poštansku marku.

Drugo mjesto u kategoriji tehnika štampe na ovom prestižnom filatelističkom takmičenju osvojila je poštanska marka “Javnog preduzeća BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo pod nazivom “Konjičko drvorezbarstvo”, čjii je autor zaposlenik BH Pošte Orhan Alić. U ime “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, nagradu i priznanje na svečanoj ceremoniji u Kini preuzeo je Anton Rill, ambasador BiH u Kini.

Predstavnici kineskog Komiteta za dodjelu nagrada na ceremoniji su istakli da je cilj Komiteta da promoviše kulturu i običaje  država. Kina je zemlja koja ima najviše zaljubljenika u filateliju, a ujedno je to i jedna od najboljih asocijacija sa velikom tradicijom i kulturom izdavanja poštanskih maraka. Male poštanske marke približavaju ljude i tradicije. To je mali prozor za komunikacije i razumijevanje među narodima, rečeno je na svečanoj ceremoniji.

Podsjećamo da je BH Pošta i ranije dobijala nagrade na kineskim takmičenjima za najbolje inostrane poštanske marke, kao i na ostalim svjetskim natjecanjima iz filatelije zbog čega smo izuzetno ponosni na  autore naših poštanskih maraka. 


arhiva arhiva