aktulenosti Aktuelnosti

Apr

04

BH Pošta na 20. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru


Međunarodni sajam privrede, dvadeseti po redu, svečano je otvoren danas u Mostaru. Po broju izlagača i posjetitelja, sajam u Mostaru predstavlja značajan privredni događaja u Bosni i Hercegovini i trajat će od 04. do 08. aprila 2017. godine. Ove godine sajam okuplja više od 800 izlagača iz 30 zemalja regije i svijeta, što je ujedno i prilika za sve privredne subjekte iz BiH i šire da na jednom mjestu predstave svoje proizvode i usluge te da ostvare značajne poslovne kontakte.

Sajam okuplja najveće kompanije iz različitih privrednih oblasti: metalske i građevinske industrije, poljoprivredne i prehrambene oblasti, najnovija dostignuća iz automobilske industrije, oblasti visoke tehnologije, ponude uslužne djelatnosti od bankarske, turističke, poštanske i telekomunikacijske usluge.

Kao vodeći javni poštanski operater u BiH, „Javno preduzeće BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo ove godine je uzelo učešće na mostarskom sajmu. BH Pošta će u svom izložbenom prostoru predstaviti svoje tradicionalne usluge, koje su modernizovane, kao i nekoliko novih usluga.

Naglasak će svakako biti stavljen na naše nove usluge poput E- uputnice, koju realiziramo sa poštama Srbije, Crne Gore i Hrvatske i koja korisniku nudi uplata novca u BiH za osobe u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj i obrnuto. Sredstva se odmah mogu podići na poštanskim šalterima.

Druga usluga koja će biti predstavljena u Mostaru je BH PostExpress- brza pošta koju karakteriše brz prijenos pošiljki između pravnih i fizičkih lica na području cijele BiH u najkraćim mogućim rokovima. BH Pošta će predstaviti i uslugu PostNet uputnica- brzi transfer novca unutar BiH za koju je, također, karakteristična brzina i jednostavno slanje i isplata novca na poštanskim šalterima. Dodatne informacije o uslugama i svim novitetima koji dolaze iz BH Pošte, posjetitelji mogu dobiti od naših predstavnika na sajmu u Mostaru kao i iz reklamno- propagandnih materijala BH Pošte.

Inače, sajam u Mostaru svečano su otvorili premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. Sajmu prisustvuju i drugi državnici iz regije Filip Vujanović, predsjednik Crne Gore, premijer Srbije Aleksandar Vučić, zamjenik ministra poljoprivrede Kine Qu Dongyu sa visokom delegacijom, članovi Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH i mnogi drugi.


arhiva arhiva