pretragaPretraga

click

postanski brojeviPoštanski brojevi

Mjesto
Traži

Broj
Traži

nove uslugeNove usluge

Obrasci za penzionere
Elektronsko slanje novca u Srbiju i Crnu Goru
Usluge mjenjačkih poslova

aktulenostiAktuelnosti

May

11

Glasajte za poštansku marku BH Pošte “Tvrđava Jajce”


„Javno preduzeće BH POŠTA“ d.o.o Sarajevo, u okviru ovogodišnjeg izdanja „Evropa 2017“, izdalo je seriju poštanskih maraka posvećenu tvrđavi u Jajcu, nacionalnom spomeniku kulture i jednom od najposjećenijih turističkih objekata u gradu Jajcu i šire.

Autor izdanja je dizajner BH Pošte Tamer Lučarević. Poštanska marka „Tvrđava Jajce“ prijavljena je na filatelističko takmičenje koje svake godine organizira Udruženje evropskih poštanskih operatera „PostEurop“.  

Svake godine „PostEurop“ bira određenu temu, a za 2017. godinu tema je: „Zamkovi“. Cilj filatelističkog izdanja „Evropa“ je uspostava bolje saradnje između poštanskih operatera i promocija filatelije.

„PostEurop“  tradicionalno održava i javno glasanje za izbor najljepšeg izdanja marke „Evropa“. Online glasanje otvoreno je do 9. septembra ove godine, a pobjedničke marke bit će predstavljene na plenarnoj skupštini „PostEuropa“ koja će se održati 28. septembra 2017. godine u Bukureštu.

Pozivamo vas da glasate za poštansku marku BH Pošte „Tvrđava Jajce“ i time date podršku našim izdanjima, ali i prezentaciji kulturno- historijskih objekata u Bosni i Hercegovini na ovom prestižnom evropskom takmičenju.     

Glasanje je omogućeno putem stranice:  

www.posteurop.org/europa2017


arhivaarhiva