aktulenosti Aktuelnosti

May

18

BH Pošta na Sajmu privrede u Tešnju predstavlja nove usluge


Svečano je otvoren 13. Sajam privrede Tešanj 2017. godine, koji će trajati od 18. do 21. maja, a održava se u prostoru  DC Kraševo, općina Tešanj. Službeni partner Sajma je Njemačka, a učešće na ovoj manifestaciji privrede najavilo je preko 200 izlagača iz BiH, susjednih zemalja i Evrope.

Jednu od najznačajnijih privrednih manifestacija u BiH podržali su i svojim prisustvom uveličali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, predsjednik FBiH Marinko Čavara, dugogodišnja zastupnica u Evropskom parlamentu i predsjednica Odbora Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu Doris Pack, ambasadorica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann, predsjednik Privredne komore FBiH Marko Šantić i načelnik Općine Tešanj Suad Huskić te mnogi drugi predstavnici političkog i poslovnog života u BiH.

 „JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo uzelo je učešće na Sajmu privrede Tešanj jer su ovakve manifestacije dobra prilika da BH Pošta predstavi svoje tradicionalne usluge, ali i nove usluge koje bilježe odlične rezultate. Svečanom otvaranju Sajma prisustovali su generalni direktor „JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo Mirsad Mujić, izvršni direktor Sektora za poštanski saobraćaj Neziran Đogo, izvršna direktorica Sektora za ekonomsko- finansijske poslove Jasmina Trgo i izvršni direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme Nedim Matoruga te drugi predstavnici BH Pošte. 

Prvog dana Sajma predstavnici BH Pošte uspješno su dogovorili novi poslovni aranžman. Naime, generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić potpisao je Sporazum o poslovno- tehničkoj saradnji sa Udruženjem privrednika “Biznis Centar” Jelah/Tešanj, prema kojem će sve članice Udruženja obavljati usluge BH PostExpress- brza pošta putem BH Pošte.

Na Sajmu će BH Pošta posjetiteljima i poslovnim subjektima predstaviti nove usluge poput E- uputnice, koju realiziramo sa poštama Srbije, Crne Gore i Hrvatske i uslugu BH PostExpress- brza pošta koju karakteriše brz i siguran prijenos pošiljki u unutrašnjem poštanskom saobraćaju na prostoru cijele BiH u najkraćim mogućim rokovima. Također će biti predstavljena i usluga BH PostNet- uputnica- brzi transfer novca na području BiH, te usluge Hibridne pošte, carinjenja i špedicije, usluga Paket uplatnica za registraciju i osiguranje motornih vozila i druge.

Sve dodatne informacije o novitetima koji dolaze iz BH Pošte posjetitelji mogu dobiti direktno od naših predstavnika na Sajmu u Tešnju kao i iz reklamno- propagandnih materijala BH Pošte.

Sajam privrede Tešanj smotra je poduzetništva čiji je naglasak stavljen na važnost i potencijal bosanskohercegovačke ekonomije, veliki broj poslovnih susreta i novih ugovora. Sajam u Tešnju prilika je da se ekonomske teme i pozitivne društvene vrijednosti afirmišu na najbolji mogući način.  Planirano je da Sajam u Tešnju u tri dana trajanja ima čitav niz pratećih sadržaja poput panela, prezentacija i predstavljanja kompanija.

Ovom prilikom pozivamo sve posjetitelje i  poslovne subjekte, učesnike Sajma, da posjete izložbeni prostor BH Pošte i saznaju šta sve novo nudimo u širokoj lepezi  naših usluga. 


arhiva arhiva