aktulenosti Aktuelnosti

May

19

BH Pošta se predstavlja novim uslugama, stručnošću, znanjem i ljepotom


Trinaesti Sajam privrede u Tešnju, koji je počeo jučer i trajat će do 21. maja, prepoznatljiv je i po učešću „JP BH POŠTA“ d.o.o  Sarajevo. U prostoru DC Kraševo, gdje se održava ova značajna sajamska manifestacija, BH Pošta, odnosno Sektor za poštanski promet, osim svojim novim uslugama, posjetiocima će se predstaviti stručnošću svojih zaposlenika, znanjem i ljepotom.

Inače, na svečanom otvaranju Sajma, jučer u Tešnju, sudjelovali su generalni direktor “JP BH POŠTA“ Sarajevo Mirsad Mujić, izvršni direktor Sektora za poštanski promet Neziran Đogo, izvršna direktorica Sektora za ekonomsko- financijske poslove Jasmina Trgo i izvršni direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme Nedim Matoruga te drugi predstavnici BH Pošte.

Podsjetimo, prvog dana Sajma predstavnici BH Pošte uspješno su dogovorili novi poslovni aranžman. Naime, generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić potpisao je Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji sa Udruženjem privrednika 'Biznis Centar“ Jelah/Tešanj, prema kojem će sve članice Udruženja obavljati usluge BH PostExpress - brza pošta putem BH Pošte. U pripremi je i potpisivanje još nekoliko ugovora o poslovnoj saradnji.

Na Sajmu u Tešnju, BH Pošta će u svom izložbenom prostoru posjetiteljima i poslovnim subjektima, sudionicima privredne manifestacije predstaviti svoje tradicionalne i nove usluge. Uz ostalo, posjetitelji Sajma imat će priliku da saznaju nešto više o novim uslugama BH Pošte,  poput BH PostExpress - brza pošta, čije su prednosti brz i siguran prijenos pošiljki u unutrašnjem poštanskom prometu, na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, u najkraćim mogućim rokovima.

BH Pošta će predstaviti i uslugu E-uputnica - brzi transfer novca, koju realiziramo sa poštama Srbije, Crne Gore i Hrvatske, te uslugu BH PostNet - uputnica - brzi transfer novca na području BiH, zatim usluge Hibridne pošte i E-pisma, usluge carinjenja i špedicije te uslugu Paket uplatnica za registraciju i osiguranje motornih vozila kao i druge usluge.

Drugog dana Sajma u Tešnju, izložbeni prostor BH Pošte zabilježio je veliku posjećenost građana, posjetitelja Sajma, i predstavnika poslovnih subjekata. Razgovarano je o uspostavi novih poslovnih aranžmana, a ostvareni su i brojni kontakti za uspostavu buduće saradnje sa više kompanijama.

Za sva pitanja i informacije o novim i tradicionalnim uslugama BH Pošte zainteresiranim posjetiteljima na raspolaganju su zaposlenici BH Pošte, koji će prisustvovati Sajmu do njegovog zatvaranja odnosno do 21.maja.

Posjetite naš izložbeni prostor na Sajmu u Tešnju i saznajte šta sve BH Pošta nudi građanima, poslovnim subjektima i ostalim korisnicima svojih usluga.  


arhiva arhiva