aktulenosti Aktuelnosti

May

25

Promovirana nova MoneyGram usluga brzog transfera novca


U auli Glavne pošte Sarajevo danas je svečano promovirana nova usluga koju je za svoje korisnike uvelo “Javno preduzeće BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo. Riječ je o usluzi MoneyGram, brzi transfer novca, koja se realizira u saradnji sa Sberbank BH, super- agentom međunarodne mreže MoneyGram.

Svečanost su zajednički organizirali partneri BH Pošta, Sberbank BH i Predstavništvo MoneyGram- a za Jugoistočnu Evropu. Zahvaljujući saradnji sa Sberbank BH, BH Pošta korisnicima osigurava uslugu brzog i jednostavnog transfera novca na čak 350.000 MoneyGram lokacija u više od 200 zemalja.

-Novčane pošiljke igraju ključnu ulogu u ekonomiji zemlje i svakodnevnim životima bosanskih porodica. Lansiranjem novog partnerstva sa BH Poštom i Sberbank BH udvostručujemo veličinu mreže i time smo bliži našim klijentima- rekao je na promociji Radu Pojoga, čelnik ključnih partnerstava MoneyGram-a, Jugoistočna Europa.

U ime “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo prisutnima se obratio Neziran Đogo, izvršni direktor Sektora za poštanski promet.

- BH Pošta posljednjih godina posluje pozitivno i uspješno održava lidersku poziciju u oblasti poštanskog saobraćaja u Bosni i Hercegovini. Ujedinili smo tradicionalno i novo te uspješno ostvarili poslovni imidž koji nam osigurava poziciju najboljeg poštanskog operatora na bh. tržištu pa i šire. Budući da nam je izuzetno stalo do zadovoljstva naših korisnika, konstantno radimo na unapređenju postojećih i uvođenju novih usluga. Zato smo se i odlučili na saradnju sa Sberbank BH kako bismo korisnicima osigurali  MoneyGram usluge brzog transfera novca- kazao je Đogo.

Jasmin Spahić, član Uprave Sberbank BH, kazao je da porodične i druge veze među ljudima ne smiju biti prekinute zbog udaljenosti.

- Želimo da porodice i prijatelji naših klijenata iz cijelog svijeta budu tu za njih u najvažnijim trenucima. Zbog toga, kroz saradnju sa partnerima, mi donosimo radost u domove naših klijenata uz omogućavanje da koriste brz i siguran transfer novca- naglasio je Spahić.

Koristeći mrežu MoneyGram, korisnici mogu slati i primati novac brzo, u roku od svega 10 minuta od uplate.  Elektronski transfer novca preko MoneyGram je:

  • Pristupačan -  nije potrebno da imate karticu ili račun u banci,
  • Brz , efikasan i jednostavan,
  • Besplatan za primaoca - troškovi su plaćeni od strane pošiljaoca, novac se podiže bez provizije,
  • Pouzdan - vaš novac i podaci su sigurni,.

Novac se može poslati i primiti u više od 180 poštanskih jedinica “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo na sljedeći način:

  • Neophodno je da vas pošiljaoc obavijesti o transferu i MoneyGram referentnom broju,
  • Sve što vam je potrebno je referentni broj transfera koji ste dobili od pošiljaoca i vaša lična karta/pasoš - i novac će vam biti dostupan,
  • Slanje i prijem novca je omogućen u tri valute: USD, EUR i KM.

Sve poslovnice BH Pošte, koje pružaju MoneyGram uslugu brzog transfera novca, bit će označene naljepnicama sa korporativnim logom MoneyGram- a.

Zajednički zaključak promocije je da su sa uspostavom partnerstva svi na dobitku  (MoneyGram, BH Pošta i Sberbank BH), a posebno korisnici jer će im sa ovom uslugom biti olakšan transfer novca sa bilo koje MoneyGram lokacije u svijetu.


arhiva arhiva