aktulenosti Aktuelnosti

Jul

14

Svečano otvorena renovirana Pošta 75411 Sapna


U Sapni je danas svečano otvorena renovirana Pošta 75411 Sapna. Sa ovom značajnom investicijom “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, građani Sapne i okolnih mjesta dobili su moderan objekat sa uređenim okolnim terenom i novim enterijerom. Svečanim presijecanjem vrpce, obnovljenu poštu otvorili su Neziran Đogo, izvršni direktor Sektora za poštanski promet  BH Pošte i načelnik Sapne Zudin Mahmutović.

- Možemo biti ponosni na ovo što smo uradili i što smo pružili našim korisnicima, a za šta smo imali punu podršku načelnika Sapne i građana. Znam koliko je bitno postojanje pošte u ovom mjestu te smo se zbog toga i odlučili za sveobuhvatnu adaptaciju objekta kako bismo građanima osigurali što kvalitetniju uslugu - kazao je izvršni direktor Neziran Đogo.  

Pošta u Sapni opslužuje 12.737 stanovnika u oko 3.206 domaćinstava i po kategorizaciji spada u poštu IV reda. Načelnik Sapne Zudin Mahmutović u svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo zbog renoviranja pošte, naglasivši da ona ima ogroman značaj za lokalnu zajednicu.

-Pošta je važan dio lokalne zajednice. Jako nam je bitna dostupnost poštanskih usluga, a to nam nudi Pošta u Sapni. Kao korisnik usluga BH Pošte, ja sam zaista zadovoljan. Također sam zadovoljan i saradnjom koju naša Općina ima sa BH Poštom- kazao je načelnik Mahmutović.  

Adin Huremović, upravnik Centra pošta Tuzla, u čijem sastavu posluje Pošta u Sapni, naglasio je da je Pošta 75411 Sapna opremljena po savremenim standardima poput poštanskih jedinica koje postoje u većim gradovima. Huremović se zahvalio Upravi BH Pošte na odluci da se izdvoji novac za adaptaciju ovog objekta.

Inače, vrijednost ove investicije iznosi 104.841 KM sa PDV- om, a radovima je bila obuhvaćena adaptacija postojećeg objekta sa dogradnjom vjetrobrana i uređenjem okolnog terena. Pristup osobama sa određenim onesposobljenjem ranije je bio onemogućen što je sa adaptacijom riješeno na najbolji mogući način.  

U Pošti u Sapni građani mogu obaviti pismonosno- paketske usluge, EMS i BH PostExpress usluge te sljedeće novčane usluge: uplate po platnom prometu, kartično poslovanje, isplata penzija, mjenjački poslovi, Moneygram- transfer novca, Western Union – transfer novca, PostNet uputnica – uplata i isplata, Međunarodne elektronske uputnice sa poštama Srbije, Crne Gore i Hrvatske, poštanske i telegrafske uputnice u unutrašnjem prometu i agentska prodaja kredita penzionerima. Radno vrijeme  Pošte 75411 Sapna je ponedjeljak- subota od 08,00 do 15,00 sati. 

„JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo, kao najveći javni poštanski operater u Bosni i Hercegovini, nastavit će investirati u širenje svoje poštanske mreže, kao i u obnovu postojećih objekata gdje god je to potrebno.


arhiva arhiva