aktulenosti Aktuelnosti

OKT

17

Učenici Osnovne škole „Grbavica II“ posjetili Centar pošta Sarajevo i Glavni poštanski centar


U okviru programa 9. oktobra - Svjetskog dana pošte, Dani otvorenih vrata obilježeni su i u Sarajevu. Naime, učenici JU Osnovna škola "Grbavica II" posjetili su Centar pošta Sarajevo i Glavni poštanski centar. U okviru dva školska časa đaci su upoznati sa tehničko/tehnološkim procesima od prijema do uručenja pošiljaka, te ostalim uslugama koje pruža „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo. Učenici su pokazali veliki interes za pisanjem pisama i razglednica, slanjem paketskih pošiljaka kao i sa radnim danom šalterskog radnika i poštonoše. Na njima razumljiv i dopadljiv način predstavljen im je i „put“ pošiljke od pošiljaoca do primaoca.

Oko pedesetak učenika trećeg razreda je imalo priliku da se upozna i sa praktičnim načinom funkcionisanja Hibridne pošte i Sorting centra. Radnici Vedad Tafro i Armin Karahmet, predstavili su im cijeli tehnološki proces ova dva sistema.

Svrha projekta Dani otvorenih vrata je približavanje teorijskih znanja, naučenih na redovnoj nastavi, sa praktičnim što je za rezultat imalo nezaboravan doživljaj kroz koji su djeca mogla mnogo naučiti. Organizacija ovakvog događaja i ovako veliki odziv mladih, sigurno će uticati na očuvanje pozitivnog, dopadljivog imidža „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo. Pored informisanja o djelatnostima pošte, bitno se ističe i njena uloga kao dijela jednog globalnog sistema, budi se i interes kod mladih generacija za tradicionalni način komunikacije, te se „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo definiše kao društveno otvorena kompanija.


arhiva arhiva