aktulenosti Aktuelnosti

Nov

03

Ekipa BH Pošte juriša na treću uzastopnu titulu


Novo izdanje nogometne Business lige bliži se svom početku. Portal SCsport.ba počeo je s predstavljanjem ekipa koje će u sljedećoj sezoni učestvovati na takmičenju, koje organizuje Udruženje za razvoj sporta - Sport Centar. Prva ekipa koju je SCsport.ba predstavio je prošlogodišnji šampion, ekipa „JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo.

Ekipa BH Pošte već je nekoliko godina prisutna na ovom takmičenju, a posljednjih godina svrstava se u prve favorite za osvajanje prvenstva. Tako su popularno nazvani „Poštari“ u sezoni 2013/2014 osvojili svoj prvi trofej u Business ligi, a godinu poslije  igrali su u finalu, ali titulu nisu uspjeli odbraniti.

Međutim, u sezoni 2015/2016 nogometaši BH Pošte ponovo su se okitili zlatom, da bi u prošloj, vjerovatno i najzanimljivijoj sezoni Business lige do sada, postali prva ekipa koja je odbranila trofej prvaka. Kemal Tahirović, jedan od nosilaca igre BH Pošte, za SCsport.ba prije početka nove sezone, izjavi je sljedeće:

-Nadam se ponovo zanimljivoj sezoni, možda čak i zanimljivijoj od prošle. Moram prije svega pohvaliti organizaciju, jer zaista sve što radi ekipa koja vodi ovaj projekat je fenomenalno. Što se tiče nadolazeće sezone, naš cilj je, prije svega, nokaut faza, a nakon toga ćemo se fokusirati da izborimo finale i osvojimo treću titulu zaredom, objavio je portal SCsport.ba.

Domaćin Business lige i ove sezone bit će dvorana "Amel Bečković" u Vogošći, a još je moguće izvršiti prijave za takmičenje. Organizator Business Lige, Udruženje za razvoj sporta – Sport Centar, ističe da je broj učesnika ove sezone ograničen, stoga svi zainteresovani svoje prijave trebaju dostaviti u najskorije vrijeme.

Rezultati, izvještaji, intervjui, fotografije i video snimci sa utakmica Business lige bit će dostupni na www.businessliga.ba i www.scsport.ba  te kod medijskih pokrovitelja projekta, a to su TVSA, Radio M i portal Akta.ba, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Business liga.    


arhiva arhiva