aktulenosti Aktuelnosti

Apr

11

Stručni žiri izabrao najljepša pisma pristigla u sva tri bh. poštanska operatera


Pismo učenika Ive Buhača predstavljat će BiH na međunarodnom takmičenju

Stručni žiri, sastavljen od predstavnika JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Hrvatske pošte  d. o. o. Mostar i Pošta Srpske a. d. Banja Luka te spoljnih saradnika,  u utorak, 10. aprila 2012. godine,  izabrao je najljepše pismo koje će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na međunarodnom takmičenju u pisanju pisama za mlade ljude.

U pitanju je međunarodni projekt Svjetskog poštanskog saveza koji se u zajedničkoj organizaciji sva tri bh. poštanska operatera provodi i u našoj zemlji. Ovogodišnja tema bila je: “Napiši pismo sportisti ili osobi iz sporta kojoj se diviš, da bi objasnio šta ti znače Olimpijske igre“.

Prema ocjeni žirija, najbolje pismo napisao je Ivo Buhač iz OŠ „Biograci“, Jare, drugo mjesto pripalo je Lejli Delalić iz OŠ „Umihana Čuvidina“, Sarajevo, dok je treće mjesto zauzeo Andrej Kozić iz OŠ „Vuk S. Karadžić“, Banja Luka.

Narednih sedam mjesta ravnopravno dijele učenici  Mirsada Džinović iz OŠ „Čelić“ u Čeliću, Andrea Bjelica iz OŠ „Sveti Sava“, Bileća, Nikša Alilović iz OŠ „Petra Bakule“, Mostar, Šejla Dudević iz OŠ „Osman Nuri Hadžić“, Sarajevo, Aleksandar Mitrović iz Prve osnovne škole, Brčko Distrikt, Adelisa Habibović i Maida Mujanović iz „Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju“, Sarajevo, te Maja Rulj iz OŠ „Pale“, Pale.

Po mišljenju stručnog žirija, najkreativnije pismo napisao je Smiljan Raguž iz OŠ „Stolac“ u Stocu.

Od ove godine u projektu Izbora za najljepše pismo učestvuje i Agencija za poštanski promet BiH. Prema izboru njenog predstavnika, nagradama koje dodjeljuje Agencija za poštanski promet BiH bit će nagrađeni učenici Smiljan Raguž iz OŠ “Stolac”, Sulejman Ahmetspahić iz OŠ “Edhem Mulabdić”, Zenica, i Darko Mikanović iz OŠ “Vuk Karadžić”, Bijeljina.     

Svim učenicima, čija su pisma proglašena najboljima u ovom takmičenju, bit će dodjeljene prigodne nagrade.  


arhiva arhiva