aktulenosti Aktuelnosti

May

31

Dodijeljene nagrade za najbolja dječija pisma


Takmičenje za najljepše pismo svake godine, na određenu temu, organizuje Svjetski poštanski savez i UNESCO. Ovogodišnja tema glasila je: „Napiši pismo sportisti ili osobi iz svijeta sporta kojoj se diviš, da bi objasnio šta ti znače olimpijske igre“.

Pobjednik za BiH je Ivo Buhač, učenik O.Š.  „Biograci“, Jare, čije je pismo jednoglasnom odlukom žirija sastavljenog od predstavnika JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Hrvatske pošte d.d. Mostar i Pošta Srpske a.d. Banja Luka i spoljnih saradnika, izabrano za najljepše pismo. Njegovo pismo predstavljat će BiH na međunarodnom takmičenju za 2012. godinu.

Inače, u izboru su učestvovala 774 pisma pristigla u sva tri bh. poštanska operatera. Drugo mjesto osvojila je Lejla Delalić, učenica O.Š. “Umihana Čuvidina”, Sarajevo, a treće Andrej Kozić, učenik O.Š. “ Vuk S. Karadžić”, Banja Luka. Najkreativnije pismo napisao je Smiljan Raguž, učenik O.Š. „Stolac“, Stolac.

Nagrade su dobili i učenici: Mirsada Džinović iz O.Š. “Čelić”, Čelić, Andrea Bjelica iz O.Š. “Sveti Sava”, Bileća, Nikša Alilović iz O.Š. “Petar Bakula”, Mostar, Šejla Dudević iz O.Š. “Osman Nuri Hadžić”, Sarajevo, Aleksandar Mitrović iz Prve osnovne škole, Brčko Distrikt, Adelisa Habibović i Maida Mujanović iz  “Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju”, Sarajevo, Maja Rulj iz O.Š. “Pale”, Pale, Sulejman Ahmetspahić iz O.Š. “Edhem Mulabdić”, Zenica, i Darko Mikanović iz O.Š. “Vuk Karadžić”, Bijeljina.

Učesnike manifestacije i goste ispred domaćina ovogodišnjeg takmičenja - JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, pozdravio je generalni direktor Mujo Butković koji je, između ostalog, kazao da mu je zadovoljstvo što je BH Pošta ugostila pobjednike takmičenja i da će BH Pošta uvijek podržavati ovakve i slične projekte.
 
Pobjednik takmičenja Ivo Buhač nagrađen je sa 500 KM, biciklom, diplomom i poštanskim albumom.  Za osvojeno drugo mjesto Lejla Delalić nagrađena je sa 300 KM, biciklom, diplomom i poštanskim albumom,  dok je za osovjeno  treće mjesto Andrej Kozić dobio  200 KM, bicikl, diplomu i  poštanski album. Nastavnici maternjeg jezika učenika, koji su zauzeli prva tri mjesta, nagrađeni su sa po 100 KM i zahvalnicama.


arhiva arhiva