aktulenosti Aktuelnosti

Sep

17

Nastavljeni pregovori BH Pošte i Telemach-a


U okviru nastavka pregovora sa predstavnicima Asocijacije kablovskih operatera i distributera mrežnih usluga u Bosni i Hercegovini (AKOP BiH), održan je radni sastanak  menadžmenta Telemach-a i JP BH Pošta Sarajevo.

Povod radnom sastanku je okvirna Ponuda koju je BH Pošta Sarajevo dostavila članovima AKOP-a BiH, a koja je urađena na bazi zaključka proteklog sastanka na kojem su utvrđene okvirne količine pošiljaka (računa) koje bi bile dostavljane.

Generalni direktor BH Pošte Mujo Butković je istakao pozitivnu namjeru u saradnji sa TELEMACH-om, te ukratko predstavio JP BH Pošta, prednosti i benefite koje TELEMACH može dobiti saradnjom sa našim preduzećem, te otvorio raspravu za nove vidove poslovne saradnje.

Generalni direktor TELEMACH-a Željko Batistić je takođe ukratko predstavio kompaniju TELEMACH, planove za razvoj i tendenciju širenja mreže za distribuciju internet, telefonskog i tv signala.

Nakon uvodnih razmatranja, predstavnici BH Pošte prezentovali su, pojedinačno, svaku od dostavljenih paketa ponuda ( samo dostava; štampa i dostava; štampa, dostava i naplata), kao i prednosti, benefite koja svako od njih nudi s ciljem  iznalaženja mogućnosti za što bolju poslovnu saradnju i definisanje integralne ponude prema TELEMACH-u.

Kako bi uvjerili svoje goste u ono što im nudi BH Pošta Sarajevo, drugi dio sastanka nastavljen je posjetom Glavnom poštanskom centru Sarajevo, u okviru kojeg je upravnik, Amir Vranjača sa saradnicima, prezentovao proces štampe i kovertiranja računa u hibridnoj pošti, kao i proces automatskog sortiranja pošiljaka u sorting centru.

Na obostrano zadovoljstvo, saradnja sa kablovskim operatorom TELEMACH će se nastaviti, te s tim u vezi dogovoreno je da se u prvoj fazi dostavi nova korigovana ponuda za dostavu 170.000 računa mjesečno, a u drugoj, dodatne ponude koje bi uključivale štampu, kovertiranje računa i ubacivanje letaka u račun, naplatu računa na šalterima, kao i mogućnost prodaje TELEMACH usluga unutar poštanskih jedinica BH Pošta Sarajevo.


arhiva arhiva