aktulenosti Aktuelnosti

Sep

27

Dogovorena organizacija 42. Međunarodnog takmičenja za najljepše pismo


U sjedištu Pošta Srpske u Banjoj Luci održan je sastanak na kojem su dogovorene aktivnosti vezane za organiziranje 42. Međunarodnog takmičenja za najljepše pismo 2013. godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Pošta Srpske a.d. Banja Luka i Hrvatske pošte d.o.o. Mostar.

Međunarodno takmičenje za najljepše pismo održava se svake godine, a tema natjecanja za 2013. godinu glasi: ”Napiši pismo o tome zašto je voda dragocjena”. Natjecanje za BiH zajednički organiziraju sva tri bh. poštanska operatera uz učešće Agencije za poštanski promet BiH.

Na sastanku u Banjoj Luci dogovoreno je da se i ovog puta osigura vrijedan nagradni fond. Tako će učenici, koji osvoje prva tri mjesta, dobiti novčane nagrade, po bicikl i druge poklone, dok će ostali izabrani osnovci dobiti MP4 player, poštanske albume, majice, kačkete i druge nagrade. Propozicije takmičenja bit će objavljene u medijima i dostavljene svim osnovnim školama u BiH te resornim ministarstvima.  

Svoja pisma osnovci će poštanskim operaterima moći slati od 1. januara do početka aprila 2013. godine kada će sedmočlani žiri, sastavljen od predstavnika poštanskih operatera u BiH, Državne agencije za poštanski promet i spoljnih članova, izabrati najljepše pismo.

Žiri će izabrati još devet najboljih radova među kojima će biti i najkreativnije pismo. Pobjedničko pismo za BiH će potom biti poslano Svjetskom poštanskom savezu radi učešća na međunarodnom natjecanju koje će biti održano tokom ljeta naredne godine.

Domaćin izbora najljepšeg pisma za 2013. godinu za BiH je preduzeće Pošte Srpske pa će  dodjela nagrada pobjednicima biti upriličena u Banjoj Luci krajem maja naredne godine.


arhiva arhiva