aktulenosti Aktuelnosti

Dec

25

BH Pošta dobitnik još jedne nagrade za najbolju poštansku marku


Javno preduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo dobitnik je još jedne vrijedne nagrade za najbolju poštansku marku. Ovo laskavo priznanje BH Pošta osvojila je na nedavno održanom 11. Izboru najboljih inostranih poštanskih maraka u Kini za 2011. godinu.

U jakoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je poštanskoj marki na temu Flora, motiv “Jasnin encijan” , autora Tamera Lučarevića, dugogodišnjeg dizajnera BH Pošte. Nagradu je na svečanosti u Kini preuzela ministrica- savjetnica u Ambasadi BiH u Kini Zorica Zirojević.

Ovo je četvrta međunarodna nagrada koja nam stiže iz Kine. Prvu nagradu od Filatelističkog saveza Kine dobili smo 2004. godine, a drugu 2008. godine za najljepšu blok marku “Evropa 08 - Pišem ti pismo”.

Treću nagradu BH Pošta osvojila je na takmičenju pod nazivom ''10th China Best Foreign Stamp Annual Poll'' za poštansku marku na temu Fauna, motiv ''Labud'', koju je također dizajnirao Tamer Lučarević, a koja je proglašena za najbolje dizajniranu marku u 2010. godini.

Najnovija nagrada osvojena u Kini još je jedna potvrda kvaliteta, zanimljivosti i vrhunskog dizajna poštanskih maraka koje pripremaju dizajneri BH Pošte.


arhiva arhiva